8:35 AM	Morning Supervision Begins
8:43 AM	Bell Rings for Entry into the School
8:48 AM	O'Canada and Morning Announcements
	Followed by DEAR Time (10 Minutes)
9:00 to 9:31 AM	Period 1 (31 Minutes)
9:31 to 10:02 AM	Period 2 (31 Minutes)
10:02 to 10:33 AM	Period 3 (31 Minutes)
10:33 to 10:46 AM	First Morning Recess (13 Minutes) Period 4 starts for 2nd recess students
10:46 to 10:51 AM	Transition
10:51 to 11:04 AM	Second Morning Recess (13 Minutes)
11:04 to 11:17 AM	Period 4 (31 Minutes)
11:17 to 11:45	Period 5 (31 Minutes)
11:45 AM to 12:10 PM	First Recess/Eating Bell Rings for Lunch (25 Minutes)
12:10 to 12:15 PM	Transition
12:15 to 12:40 PM	Second Recess/Eating Bell Rings for Lunch (25 Minutes)
12:40 to 1:10 PM	Period 6 (32 Minutes)
1:10 to 1:41 PM	Period 7 (31 Minutes)
1:41 to 1:54 PM	Period 8 (31 Minutes)
1:54 to 2: 07 PM	First Afternoon Recess (13 Min) Period 8 continues for 2 nd recess students
2:07 to 2:12 PM	Transition
2:12 to 2:25 PM	Second Afternoon Recess (13 Minutes)
2:25 to 2:56 PM	Period 9 (31 Minutes)
2:56 to 3:27 PM	Period 10 (31 Minutes)
3:27 PM	Bell Rings for Dismissal

Total Minutes of Instruction:

321 minutes per day times 178 days = 952.30 Hours (This includes 10 minute DEAR time)

Recess Minutes:

76 minutes per day for recesses/lunch, not including before school "recess". We ask that parents and buses not arrive with their kids until 8:35 AM – leaving an 8 minute time frame.